ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 

Είμαι Πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Μπολόνια Ιταλίας, όπου απεφοίτησα με άριστα το 2002. Στο διάστημα της φοίτησης μου, ήμουν εσωτερικός βοηθός για 3 χρόνια στην Πανεπιστημιακή Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Sant’ Orsola στο τμήμα Αναπαραγωγής, Ενδοκρινολογίας της Αναπαραγωγής και Υπογονιμότητας υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση της Καθηγήτριας ELEONORA PORCU.

Η διπλωματική μου εργασία αφορούσε την Κρυοσυντήρηση των Ωοκυττάρων, Ωοθηκικού Ιστού καθώς και την διατήρηση της γονιμότητας σε Ογκολογικούς ασθενείς. Από το 2003 έως το 2005 εκπαιδεύτηκα σε όλο το φάσμα της διερεύνησης υπογονιμότητας και εξωσωματικής γονιμοποίησης στην εν λόγω κλινική.

 

Το 2012 ολοκλήρωσα την Ιατρική μου Ειδικότητα στην Πανεπιστημιακή Κλινική Μαιευτικής Γυναικολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίο Πατρών. Την ίδια χρονιά μετεκπαιδεύτηκα στο Withbush General Hospital του Haverfordwest Wales στην επεμβατική υστεροσκόπηση και το 2013 στο Singleton Hospital του Swansea Wales στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση. Έχω δημοσιεύσεις σε ξένα και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και συνεχή παρουσία σε επιστημονικά συνέδρια.

 

Από το 2014 διατηρώ ιδιωτικό ιατρείο Μαιευτικής Γυναικολογίας στην Πετρούπολη Αττικής και είμαι μέλος της επιστημονικής ομάδας του κέντρου εξωσωματικής γονιμοποίησης MEDIMALL.

 

Επίσης, είμαι συνεργάτης με την ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΒΟΛΟΥ, ως σύμβουλος διερεύνησης υπογονιμότητας και εξωσωματικής γονιμοποίησης για τα ζευγάρια της Θεσσαλίας ως μέλος της Επιστημονικής Ομάδας του Medimall.

 

Τέλος, είμαι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, του Συλλόγου Μαιευτήρων Γυναικολόγων και της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρών Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής καθώς και συνεργάτης του Μαιευτηρίου ΙΑΣΩ.

Δρ. Δημήτριος Νικ. Βατσαρέας MD, MSc

 

Με αγάπη και σεβασμό για τη Γυναίκα, δημιούργησα το IVF Γυναικολογικό Μαιευτικό Ιατρείο Δημητρίου Νικ. Βατσαρέα στην Πετρούπολη.

Για να συνδυάσω την εμπειρία, την επιστημονική κατάρτιση και την φροντίδα κάθε γυναίκας που θέλει να προφυλάξει τον εαυτό της από το να νοσήσει, να γευτεί τη χαρά της μητρότητας, να διαμορφώσει την προσωπική της ζωή, πάντα με θετικό πρόσημο υγείας .